תקנות בריאות הציבור (מזון) (דגים טחונים, מוצריהם, עיבודם ושיווקם), התשמ"ו-1985

תקנות בריאות הציבור (מזון) (דגים טחונים, מוצריהם, עיבודם ושיווקם), התשמ"ו-1985 1
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"דג טחון" דג שעבר תהליך טחינה, עם או בלי תבלינים;
"מוצר דג טחון" - קציצת דג או מוצר מזון המכיל דג טחון או פתיתי דג;
"פתיתי דג" - חלקי דג שהופרדו מעצמות של דג בעזרת מכונה מיוחדת למטרה זו;
"קציצת דג" - דג טחון או פתיתי דג מעוצבים בידי יצרן בכל דרך או צורה, בין אם הם מצופים או מכילים פירורי לחם או מצה טחונה ובין אם לאו, בתנאי שלא עברו טיפול בחום;
"המנהל"4 - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו בכתב לענין תקנות אלה, כולן או מקצתן;
"מפעל" - מקום לייצור מוצרי דג טחון, לרבות מקום שבו מחזיקים חמרי גלם הדרושים לייצור מוצרי דג טחון;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"דגים" - כהגדרתם בתקנות בדיקת דגים;
"דג מדיג מקומי" - דגי בריכות, אגמים, נחלים, ודגים שנדוגו בתחום המים הטריטוריאליים של ישראל;
"דגי יבוא" - דגים שהובאו לישראל כדין במצב קפוא ואושרו למאכל בידי הרשות המוסמכת לפי תקנות בדיקת דגים;
"תבלין" - צמח או חלקי צמחים המוספים למזון לשיפור טעמו או ריחו בלבד, בין שעברו תהליך של עיבוד פיסיקלי כגון יבוש, ובין שלא עברו, ובלבד שלא עברו תהליך של פירוק כימי;
"ניקוי" - תהליך של סילוק כל זיהום הנראה לעין, הניתן למישוש או הנותן ריח;
"תקנות בדיקות דגים" - תקנות בריאות הציבור (מזון) (בדיקת דגים), התשמ"א - 1981.
2. תנאים מוקדמים לייצור מוצרי דג טחון
לא ייצר אדם מוצר דג טחון אלא מדגים שהתקיימו בהם תנאים אלה:
(1) הדגים הם ללא ראש, זימים, קשקשים, זנב, סנפירים, קרום בטן או אברים פנימיים אחרים; התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לצפייה הורד קובץ לרכישה הזדהה

חזרה לתוצאות חיפוש >>